Jucării pentru copii – distracție și educație în același timp

Copilul tău absoarbe orice informație ca un burete, astfel că cele mai bune jucării sunt cele de la care poate învăța ceva și de care se poate bucura în același timp. Este important să acorzi atenție jucăriilor pe care i le cumperi copilului tău, pentru că impactul jucăriilor educaționale durează o viață întreagă. Aceste jucării și jocuri îi oferă un avans în domenii precum literatură, matematică și știință. Îi dezvoltă abilitățile cognitive, de învățare, îi stimulează imaginația și îi îmbogățesc vocabularul. Un cadou ce constă într-o jucărie educativă poate chiar declanșa pasiunea ce va sta la baza meseriei copilului tău.

 

Jucării pentru copii

În continuare găsești sugestii pentru cele mai educative și în același timp distractive jucării și jocuri disponibile online pentru copii de toate vârstele, de la bebeluși până la școlari. Descrierile pentru fiecare jucărie sau joc oferă un indiciu cu privire la abilitățile sau cunoștințele pe care copilul tău le poate învăța în urma experimentării jucăriei. Fiecare copil este diferit, așa că asigură-te că alegi jucăria sau jocul care se potrivește personalității sau intereselor sale și care îi va declanșa astfel interesul copilului tău.

 

  • Jucării educaționale pentru bebeluși (de la 0 la 1 an):

Jucăriile de care bebelușul se poate bucura pot fi simple și ieftine. Cupele de stivuire sunt jucării clasice pentru copii, care îi vor menține distrați. Bebelușului tău îi va face plăcere să le asocieze, să le îngrămădească, să le întoarcă sau să le ascundă una sub cealaltă. În acest proces, el va experimenta o mulțime de jocuri de dezvoltare – inclusiv dezvoltarea abilităților de coordonare mână-ochi și rezolvare a problemelor și, dacă te joci cu bebelușul tău, chiar și dezvoltarea limbajului.

 

  • Jucării educaționale pentru copii mici (1-3 ani):

Jucăriile simple, alcătuite din blocuri de construcție mari, cu culori strălucitoare primare, oferă ore de distracție pentru copilul tău în timp ce construiește orice îi inspiră creativitatea. Pe lângă utilizarea creativității, copilul tău își exercită abilitățile motorii și se implică într-un joc deschis. Cele mai bune jucării pentru copilul tău mic sunt cele care implică joc deschis, deoarece lasă teren liber imaginației.

 

  • Jucării educaționale pentru preșcolari (3 până la 5 ani):

Blocurile de construcție sunt jucării creative care îi exercită creativitatea, îi antrenează imaginația și îl învață cum să lucreze spre un obiectiv. Iar jucăriile tip Lego sunt excelente și atractive pentru copiii de toate vârstele. În plus față de cărămizi de construcție de bază, acest kit include ferestre, uși, piese de mobilier, floră, faună și multe altele. Copilul tău poate amesteca și potrivi peste 400 de piese pentru a construi tot felul de povești limitate doar de imaginația sa! Copilul tău va petrece nenumărate ore distrându-se și perfecționându-și creativitatea.

 

  • Jucării educaționale pentru copii de vârstă școlară (5-12 ani):

Reviste, cărți de povești, beletristică – toate au beneficii majore asupra dezvoltării copilului și pot constitui începutul unei pasiuni pentru lectură. Cărțile despre animale, de exemplu, cultivă dragostea copilului pentru animale și îl educă în domeniul geografiei și biologiei. Fabulele îi vor oferi lecții importante de morală, sinceritate, bunătate și o structură umană sănătoasă. Cărțile de beletristică îi vor îmbunătăți vocabularul și îi vor extinde cunoștințele în diferite domenii. Indiferent de cartea pe care o alegi, copilul tău va căpăta o dragoste pentru lectură, care îl va pregăti pentru examenele din cadrul școlii, cât și viața reală, cu toate provocările și oportunitățile sale.

 

Lasă un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de a fi publicate